15 de jul. 2015

Suite, Carles Batlle

"¿Te conformarás observando como mi vida se derrite con la mirada puesta en el marco de una ventana?" (42) li recrimina la Berta la seu pare en un dels moments àlgids de l'obra. "Porque tú serás el culpable, tú me has engendrado y no me has permitido soñar." (42)
Es contraposen els dos móns, el quixotesc de la mare i d'en Pol (promès de la Berta) i el realista/submís del pare i la Berta. Un realisme sui generis, clar, un realisme somiador que crea móns falsos en els quals somiar de fugir-hi malgrat ser incapaços d'anar-hi; que juga amb cases de nines sense nines perquè potser les marionetes ja són ells mateixos.

Un interessant joc de miralls i preguntes no respostes que comença en el món d'en Tennessee Williams i ens condueix cap a un espai propi, eteri, perdut entre la realitat que volem creure i el passat que ens hem inventat.

Una peça metafòrica i simbòlica que fa llegir entre línies allò que els personatges no es diuen; que ens mostra la tristesa d'una vida plena d'enganys i fantasies que no s'arriben mai a complir, de somnis i records que no van existir. Però, també, de sacrificis inifinits que només uns pares estan disposats a fer pel benefici dels seus fills. Encara que ningú els arribi mai a comprendre.
____________
Carles Batlle, Suite
començat_ 22/06/15  /  acabat_ 22/06/15

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada