3 d’abr. 2015

Romance, Steve Stern

Amb el títol irònic de Romance, coneixem la història d'un matrimoni pactat. Una de tantes històries d'amor inexistent, de vida pre-organitzada i desitjos castrats. "While they were aware of a mutual fate, which they accepted the way the young accept their mortality, never really believing they will die, neither child was especially curious about the other." (21) Aquesta és la seva història. La història d'una família de "disappointed dreamers." (21)

A les escriptures s'afirma: "it is the duty of every man to take to himself a wife, in order to fulfill the precept of propagation." (26) Així, "a Jew without a wife, without children, was not a Jew in the eyes of the community." (26)

Per fugir de l'exèrcit (i de la dona que encara no ha vist, ni tan sols després d'haver-se casat) l'Eli és enviat a Amèrica: "it was Babylon, this new world, where the Jews were no sooner off the boat than they shoved their beards and traded their shtreimels for narrow-brimmed fun hats." (37) El país de les oportunitats que els pren la seva identitat. (Com ja s'havia comentat a The Tale of a Kite)

"A man has a small organ; if he starves it, it is contented, but if he pampers it, it is hungry." (41) Però malgrat l'abstinència de la seva vida ortodoxa, l'Eli s'adona que està nerviós per l'arribada de l'Esther, no perquè sigui la seva dona, sinó perquè li pot garantir una mica de sexe. Un fet que no s'acompleix fins molt més endavant, fins que els dies han passat i la parella ha caigut en la temptació de la vida social. Cada un per la seva banda. Sols. Sense mirar-se.

Un relat irònic i satíric sobre una tradició que molts creuen obsoleta i que resulta totalment incomprensible per nosaltres però que fa només quatre dies que també es practicava aquí i encara se segueix fent a molts països del món. El retrat de quan l'amor desapareix i s'amaga en els llibres i la vida passa a ser un deure que tots hem de complir.
___________
Steve Stern, Romance (dintre de The Wedding Jester -Graywolf Press)
començat_ 19/03/15  /  acabat_ 19/03/15

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada