3 de jul. 2013

Looking for the general, Madison Smartt Bell

Dues, tres pàgines de descripció minuciosa, detalladíssima, i no n’he absorbit cap imatge. Només la idea confusa i vague d’un llargardaix esquarterat. En canvi, amb Integration, les breus frases martellejades del començament, em proporcionaren moltíssima més informació en menys paraules. La diferència entre aquells a qui no ens agraden les descripcions i als que sí.

Onze pàgines descrivint el dur trajecte d’un esclau negre, que ha conseguit escapar, fins a trobar a un general de la resistència. I, quan el troba, quan li explica com va ser pres i maltractat pels blancs, el general li ofereix un uniforme i una baioneta.  I l’esclau lliure els accepta de bon grat. Segur que alguns ho veuen com a una victòria, com un pas cap a la venjança. Per a mi, es tracta de sortir del foc per caure a les brases: una nova forma d’esclavisme.

Sigui com sigui, All souls rising, el llibre del qual se n’ha extret aquest fragment, no entrarà mai al meu llistat de futures lectures. Amb aquestes onze pàgines ja n’he tingut més que suficient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada