22 de des. 2015

Amén, Carlos Be

"Señores de la iglesia católica apostólica, esta es mi apostasía pública. Porque sé en lo que creo. Y no es en ustedes." Afirma obertament Carlos Be en el pròleg allunyant-se públicament d'una "afiliació política vitalícia" que ell (ni ningú, no ens enganyem) va demanar ni ha tingut dret a escollir o rebutjar. La democràcia, l'autèntica, no la que ens volen fer creure actualment, tampoc té raó de ser en l'església.

Davant la notícia de la pena de mort aplicada a dos homes, en principi pel fet d'haver violat a un nen de 13 anys però, possiblement, en realitat, perquè eren homosexuals, un dels personatges anònims afirma acertadament: "Para mi, estas imágenes y la desinformación que los acompaña son una muestra más de la demonización a que están siendo sometidos ciertos países que defienden su soberanía y sobre todo su petróleo frente al colonialismo occidental." El soroll de notícies que ens persegueix ja fa anys que no busca informar amb certa objectivitat d'allò que passa, sinó seguir les directrius d'uns paràmetres prefixats per uns lobbies polítics extremadament influents i perillosos. Els mitjans de comunicació tradicionals jo no comuniquen, difonen ideologia.

"La Biblia se repite tanto que induce a sedación. Es, simplemente, un ritual para amuermar."

"Parte de nuestro deber es encubrir los pecados, no erradicarlos: para que puedan seguir existiendo, para que nosotros podamos redimir a los creyentes, para que sigan necesitándonos." Perquè no permetem que ningú mati a Déu (per molt Nietzsche que es digui) i tot segueixi com en el segle passat. Perquè poguem seguir "pecant" (en el sentit més cristià de la paraula, és a dir, actuant incorrectament) convençuts que no ens passarà res perquè conseguirem el perdó diví. La màgia del cristianisme i el perdó instantani a totes les barrabassades que poguem arribar a fer.

Una obra crítica i necessària sobre una realitat que molts creiem caduca però que encara manté molt del seu poder i influència històrics intactes. Conjuntament amb totes les vexacions i teories retrògrades i anòmales que preserven amb dents i sang.
_____________
Carlos Be, Amén (Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos)
començat_ 21/12/15  /  acabat_ 21/12/15

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada