22 de des. 2014

The best of everything, Richard Yates

Com podem combinar les amistats i la parella? En una època (1952) en la qual casar-se implica canviar de domicili, anar a viure per primera vegada amb la parella, en Ralph es pregunta, la nit abans del casament, què passarà amb la seva vida. "Gracie had promised him at least one night off a week to spend with the boys, after they were married, but even so it would never be the same. Girls never understood a thing like friendship." (31) I, quan parla d'amistat, parla d'amistat masculina, de bars i borratxeres. I encara afegeix més, "nearly all his life had been devoted to the friendship of boys and men, to trying to be a good guy, and now the best of it was over." (31) El casament vist com una condemna, com una pèrdua d'una part de l'individu. Com el principi del final.

Per la seva banda, la Gracie no se sent gaire més entusiasmada. Se sent incòmode a la feina pel tracte especial que rep pel fet de casar-se aquell cap de setmana; recorda tots els comentaris negatius sobre el seu promès que li ha fet la Martha, la seva companya de pis. I dubta. Però quan la Martha li diu que se'n va a passar el cap de setmana fora perquè puguin passar la nit junts amb en Ralph, pensa que allò és precisament el què han de fer. Que ha arribat l'hora d'estar amb ell. Llàstima que ell no pensi el mateix.

En aquest conte, Yates mostra brillantment la solitud compartida del matrimoni que allunya els individus de les seves amistats i els converteix en una unió aïllada.
_____________
Richard Yates, The best of everything (dintre de Eleven Kinds of Loneliness - Vintage Contemporaries)
començat_ 26/09/14  /  acabat_ 26/09/14

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada