7 d’abr. 2018

Three fat virgins, Ovidia Yu

"Women in Singapore do not become virgins until they reach puberty and finish secondary school." Abans, tal i com ens diu la narradora, només són estudiants. I "there's no sadness like the sadness of a dreamy schoolgirl trapped inside the body of a fat virgin."

Fent servir la mateixa estratègia de multiplicar els personatges que ja va utilitzar a The woman in a tree on the hill, Ovidia Yu dibuixa, de vegades amb fi cinisme i ironia, d'altres al límit de la barroeria, la realitat de moltes dones del seu país. Com esdevenen senyores de, mares de, treballadores escarnides... que han perdut la identitat. I, com passava a l'altra obra, hi ha moments que funciona, que és interessant, d'altres que em fa mandra que m'hagin de dir "ara sóc aquest personatge", "ara sóc aquest altre".

"If it's not in the syllabus you don't have to know. It can't come out in the exam. If it won't come out in the exam you don't have to know." I aquesta és la base educativa del nostre país, dels ministres encarregats d'aprovar les lleis d'educació i, per desgràcia, de més i més pares cada dia. Per què cal que el nostre fill sàpiga aquestes coses si no li aportaran res a la vida? Per què s'hauria d'endinsar a buscar qualsevol coneixement forani a l'examen? És a dir, per què cal que raoni si això no li aportarà diners? Perquè ja sabem que el valor econòmic és el principal motor de totes les nostres accions. Per molt que alguns ho intentin dissimular. Precisament, aquests dies arran del referèndum de l'1 d'octubre, al grup de Catalans a Shanghai s'està parlant molt sobre la independència i esfereeix bastant veure com un bon grup defensen la independència únicament per motius econòmics. Es veu que la cultura, la tradició, la LLENGUA pròpies no importen, que (i parafrasejo gairebé textualment) són idees caduques i ara vivim a l'època de la globablització on tots hem de compartir una única cultura, casualment una d'imposada. Com ja he dit: por davant les noves generacions que han sucumbit davant l'imperialisme econòmic i lingüístic, perquè no oblidem mai que en aquest món globalitzat tots hem de parlar anglès.

"Do you think that is the duty of a mother to teach her daughter to be embarrassed about how she looks and afraid of losing her virginity?" I la resposta és: "I want my daughter to grow up normal and not become a social misfit or an unmarried intellectual or a lesbian." I ja no cal dir res més.
______________
Ovidia Yu, Three fat virgins (Epigram Books)
començat_ 19/9/17  /  acabat_ 19/9/17

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada