4 de maig 2016

Aceite de perro, Ambrose Bierce

Existeixen nombroses històries i llegendes al voltant de la utilitizació del cos humà per a la creació d'olis, perfums, pastissets de carn... al cap ve la figura temible del barber de Fleet Street, Sweeney Todd, o el protagonista de El perfum d'en Süskind, o l'eterna juventut de la protagonista de la pel·lícula Dumplings, de Fruit Chan. Aquí, Ambrose Bierce converteix dos negocis dissemblants en una empresa conjunta: l'ofici del pare de creació d'oli de gos amb fins medicinals, i la feina de la mare d'eliminació dels nadons no desitjats, aviat es conjuminen quan el fill, en comptes de llençar un nadó moribund al riu, el llença a l'olla de fer l'oli i el resultat és un producte de qualitat excelsa. A partir d'aquí, Delicatessen d'en Jean Pierre i en Marc Caro.

"Había aprendido que los actos de un policía, cualquiera sea su carácter aparente, son provocados por los motivos más reprensibles." 

Un conte negre i macabre però no mancat d'ironia i acidesa com demostra la conclusió final del fill que no se sent apenat per la mort dels seus pares sinó per la mort d'una empresa tan prometedora.
____________
Ambrose Bierce, Aceite de perro
començat_ 16/03/16  /  acabat_ 16/03/16

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada